Kanalregisteret

Informasjonskapsler

Nettstedet Register over vitenskapelige publiseringskanaler benytter informasjonskapsler (cookies).

Sist oppdatert: 23. september 2024
Bilde av kjeks med sjokoladebiter som det er spist en bit av og kjekssmuler.

Foto: Vyshnavi Bisani på Unsplash

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er tekstfiler med små biter av data som lagres på din datamaskin eller mobile enhet. De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler, men du kan hindre at informasjonskapsler blir lagret på enheten din ved å justere nettleserens innstillinger. Mer informasjon finner du i nettleserens hjelpefunksjon.

Innholdet i informasjonskapslene er ikke mulig å knytte direkte til deg som enkeltperson. Informasjonskapslene gjør det mulig å kjenne igjen enheten din, slik at innholdet som vises kan tilpasses dine preferanser.

§2-7b i Lov om elektronisk kommunikasjon pålegger oss å gi deg informasjonen over hvilke informasjonskapsler vi bruker og til hvilke formål. Les mer om hvordan du administrerer informasjonskapsler på nettvett.no.

Informasjonskapsler vi bruker

Informasjonskapsler for egen analyse

Informasjonskapslene hjelper oss å holde orden i spørsmål vi stiller brukerne våre.

Samtykke

Informasjonskapselen vet om informasjonskapsler generelt er tillatt.

Brukerundersøkelse

Informasjonskapselen vet om bruker er spurt om en bestemt brukerundersøkelse.

Informasjonskapsler for tredjepartsanalyse

Informasjonskapsler vi bruker for å lage statistikk over hvor mange besøkende vi har på nettsidene, hvilke sider som besøkes, tidspunkt for besøk og type nettleser. Dette for å kunne forbedre tjenestene våre.

Vi bruker Siteimprove som analyseverktøy. Siteimprove registrerer hvilken nettleser som benyttes og brukernes IP-adresse. Dette gir informasjon om brukernes bevegelser på nett. For mer informasjon, se analytiske informasjonskapsler for Siteimprove.