NO EN Logg inn

Søk

Lurer du på Plan S?

Hvordan finner jeg ut om en publiseringskanal oppfyller kriteriene til Plan S og samtidig er godkjent og utløser publiseringspoeng i Norge?

1. Søk i Kanalregisteret og se om din foretrukne publiseringskanal er på nivå 1 eller nivå 2.

2. Søk deretter i Journal Checker Tool (https://journalcheckertool.org/) for å se om kanalen oppfyller kriteriene til Plan S. Ved bruk av dette verktøyet legger du inn følgende informasjon:

  • Tidsskriftets navn eller ISSN (her har du først sjekket at tidsskriftet er på nivå 1 eller nivå 2 i Kanalregisteret).
  • Legg inn navn på finansiør (kravene i Plan S gjelder for et utvalg forskningsfinansiører).
  • Legg inn navn på din institusjon du er tilknyttet og som du også fører opp i publikasjonen.

Introduksjon

Søk etter publiseringskanaler (tidsskrift, serier og utgivere) i Register over vitenskapelige publiseringskanaler for å se om de regnes som vitenskapelige (nivå 1 og nivå 2). Finner du ikke publiseringskanalen du leter etter, kan du legge inn forslag til nivå 1.

Se kriterier for godkjenning for mer informasjon. Endelig frist for å foreslå nye publiseringskanaler til nivå 1 for inneværende publiseringsår, er 30. november.

Er du interessert i å fremme publiseringskanaler til nivå 2, kan du bruke kommentarfeltet her eller på NPI. Se ellers Om registeret for mer informasjon om nivåer og vedtaksmøter.

Aktuelt

Nivå X er lansert

2021-09-01: Det nye nivået, nivå X, er nå lansert. Nivå X er et nytt nivå for tvilsomme tidsskrifter og bokforlag, hvor det er usikkerhet om kvaliteten på redaksjonelle rutiner.

Tellende og åpen tilgang

2021-03-11: I et skiftende publiseringslandskap kan det være vanskelig å holde oversikt over hvilke tidsskrifter som både utløser publiseringspoeng og samtidig oppfyller ulike krav om åpen tilgang.

I Kanalregisteret ønsker vi å gjøre det enkelt for deg å identifisere slike tidsskrift.

Les mer om hvordan du kan finne frem til Open Access tidsskrift i kanalregisteret.

Nytt statistikk-verktøy

2021-02-16: Register over vitenskapelige publiseringskanaler har fått et nytt statistikk-verktøy. Verktøyet som du finner i menyen til venstre, kan du bruke til å finne statistikk, både om tidsskrift, forlag og brukerkontoer.

Eksempler på hvilken informasjon du kan få ved å bruke verktøyet:

  • Antall publiseringskanaler (tidsskrift, serier og forlag) på alle nivå
  • Antall publiseringskanaler (tidsskrift, serier og forlag) på alle nivå, etter nasjon
  • Antall tidsskrift og serier på alle nivå, etter forlag
  • Andelen tidsskrift som er indeksert eller ikke indeksert i Directory of Open Access Journals (DOAJ) eller Sherpa/Romeo
  • Brukerstatistikk om antall brukere opprettet årlig eller totalt

Nytt søkeverktøy

23. november 2020: cOAlition S lanserer et søkeverktøy der forskere som får støtte fra cOAlitionS medlemmer kan finne publiseringsplattformer som følger OA policy i følge Plan S. Verktøyet er finansiert av European Science Foundation. Les mer.

Publiseringspoeng for UH-sektoren i 2019

3. april 2020: Tallene for årets rapportering av vitenskapelig publisering i universitets- og høgskolesektoren er nå lagt ut. Les mer.

Åpen tilgang og forlagsavtaler

3. april 2020: Register over publiseringskanaler merker tidsskrifter med UNIT-ikon når det er del av en norsk lisensavtale med et forlag. Unit fremforhandler avtalene på vegne av forskningsinstitusjonene. Les mer. NSD merker også tidsskrift med åpen tilgang med klikkbare ikon for DOAJ og Sherpa Romeo som leder til deres nettsteder.

Nordisk liste

14. mai 2019: En oppdatering om den nordiske listen. Les mer.

Vis arkiv


Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse
Postboks 1093, 5809 Bergen
Tlf: 55 30 38 00
E-post: post@hkdir.no

Register over vitenskapelige publiseringskanaler innhenter opplysninger fra andre informasjonskilder og registre for å berike informasjonen. Vi ønsker å holde registeret oppdatert med så riktige data som mulig, men vi frasier oss alt ansvar dersom man finner at oppgitte informasjonen fra andre kilder er feil eller utdatert.