NO EN Logg inn

Søk

Lurer du på Plan S?

Hvordan finner jeg ut om en publiseringskanal oppfyller kriteriene til Plan S og samtidig er godkjent og utløser publiseringspoeng i Norge?

1. Søk i Kanalregisteret og se om din foretrukne publiseringskanal er på nivå 1 eller nivå 2.

2. Søk deretter i Journal Checker Tool (https://journalcheckertool.org/) for å se om kanalen oppfyller kriteriene til Plan S. Ved bruk av dette verktøyet legger du inn følgende informasjon:

  • Tidsskriftets navn eller ISSN (her har du først sjekket at tidsskriftet er på nivå 1 eller nivå 2 i Kanalregisteret).
  • Legg inn navn på finansiør (kravene i Plan S gjelder for et utvalg forskningsfinansiører).
  • Legg inn navn på din institusjon du er tilknyttet og som du også fører opp i publikasjonen.

Introduksjon

Søk etter publiseringskanaler (tidsskrift, serier og utgivere) i Register over vitenskapelige publiseringskanaler for å se om de regnes som vitenskapelige (nivå 1 og nivå 2). Finner du ikke publiseringskanalen du leter etter, kan du legge inn forslag til nivå 1.

Se kriterier for godkjenning for mer informasjon. Endelig frist for å foreslå nye publiseringskanaler til nivå 1 for inneværende publiseringsår, er 30. november.

Er du interessert i å fremme publiseringskanaler til nivå 2, kan du bruke kommentarfeltet her eller på NPI. Se ellers Om registeret for mer informasjon om nivåer og vedtaksmøter.

Aktuelt

Nivå X er lansert

2021-09-01: Det nye nivået, nivå X, er nå lansert. Nivå X er et nytt nivå for tvilsomme tidsskrifter og bokforlag, hvor det er usikkerhet om kvaliteten på redaksjonelle rutiner.

Tellende og åpen tilgang

2021-03-11: I et skiftende publiseringslandskap kan det være vanskelig å holde oversikt over hvilke tidsskrifter som både utløser publiseringspoeng og samtidig oppfyller ulike krav om åpen tilgang.

I Kanalregisteret ønsker vi å gjøre det enkelt for deg å identifisere slike tidsskrift.

Les mer om hvordan du kan finne frem til Open Access tidsskrift i kanalregisteret.

Nytt statistikk-verktøy

2021-02-16: Register over vitenskapelige publiseringskanaler har fått et nytt statistikk-verktøy. Verktøyet som du finner i menyen til venstre, kan du bruke til å finne statistikk, både om tidsskrift, forlag og brukerkontoer.

Eksempler på hvilken informasjon du kan få ved å bruke verktøyet:

  • Antall publiseringskanaler (tidsskrift, serier og forlag) på alle nivå
  • Antall publiseringskanaler (tidsskrift, serier og forlag) på alle nivå, etter nasjon
  • Antall tidsskrift og serier på alle nivå, etter forlag
  • Andelen tidsskrift som er indeksert eller ikke indeksert i Directory of Open Access Journals (DOAJ) eller Sherpa/Romeo
  • Brukerstatistikk om antall brukere opprettet årlig eller totalt

Nytt søkeverktøy

23. november 2020: cOAlition S lanserer et søkeverktøy der forskere som får støtte fra cOAlitionS medlemmer kan finne publiseringsplattformer som følger OA policy i følge Plan S. Verktøyet er finansiert av European Science Foundation. Les mer.

Publiseringspoeng for UH-sektoren i 2019

3. april 2020: Tallene for årets rapportering av vitenskapelig publisering i universitets- og høgskolesektoren er nå lagt ut. Les mer.

Åpen tilgang og forlagsavtaler

3. april 2020: Register over publiseringskanaler merker tidsskrifter med UNIT-ikon når det er del av en norsk lisensavtale med et forlag. Unit fremforhandler avtalene på vegne av forskningsinstitusjonene. Les mer. NSD merker også tidsskrift med åpen tilgang med klikkbare ikon for DOAJ og Sherpa Romeo som leder til deres nettsteder.

Nordisk liste

14. mai 2019: En oppdatering om den nordiske listen. Les mer.

Vis aktuelt

Arkiv

Planlagt nedetid

4. des 2019: Grunnet større vedlikeholdsarbeid på serverne våre, vil alle NSDs nettsider og tjenester være nede fra torsdag 5. desember kl. 22.00 til mandag 9. desember kl. 12.00.

Planlagt nedetid

19. okt 2018: Tjenesten kan falle vekk på 2018-10-20 på grunn av arbeid med infrastrukturen.

Nordisk liste

16. mai 2018: En oppdatering om den nordiske listen. Les mer.

Fake science

29. mai 2017, Klassekampen: Les om arbeidet med "fake science" ved NSD.

Fellesnordisk støtte til DOAJ

11. mai 2017: Avtalen sikrer samarbeid mellom det pågående prosjektet for å skape et felles nordisk register med autoriserte publikasjonskanaler - the Nordic List og DOAJ. Les mer.

Fake academia

29. mars 2017: A seminar addressing predatory journals and fake news. See announcement at Bergen Resource Centre for International Development and Centre on Law & Social Transformation.

NSD bygger register for nordiske publiseringskanaler

16. februar 2017: En ny skytjeneste skal gi et felles nordisk kanal- og publikasjonsregister. Les mer.

Om Open Access som krav til vitenskapelig publisering

22. november 2016: Innen 2020 skal all vitenskapelig publisering være bygget på Open Access, med andre ord være åpent tilgjengelig. Les mer.

Norsk publiseringsindikator

23. juni 2016: Nytt nettsted gjør Norsk publiseringsindikator mer oversiktlig og tilgjengelig. Les mer her.

Listen til NSDs register over vitenskapelige publiseringskanaler kan nå lastes ned

15. februar 2016: Nå kan man laste ned den oppdaterte versjonen av listen til NSDs register over vitenskapelige publiseringskanaler. For å få tilgang til listen må man registere en brukerkonto og logge seg inn.

Planlagt nedetid

Søndag 24. januar 2016 vil nettsidene være utilgjengelige mens det pågår arbeid med infrastrukturen.

Nordic List

Februar 2016: Nordisk samarbeid om publikasjonskanaler. Les mer.

Sør-Afrika vil ha norsk register

Fra januar 2016 skal det norske registeret over godkjente vitenskapelige publiseringskanaler tas i bruk for å akkreditere forskningspublikasjoner i Sør-Afrika. Les mer her.

Nytt europeisk register over vitenskapelige tidsskrifter innenfor humaniora og samfunnsvitenskap

6. juni 2015: Uniforum, nettavisen for UiO, skriver at eksperter fra hele Europa er i Bergen for å markere starten på ERIH PLUS. Registeret skal bygges opp og driftes av NSD. Les mer her.

Nye krav til dokumentasjon

11. mars 2015: Det nasjonale publiseringsutvalget (NPU) har sendt ut nye krav til dokumentasjon i forbindelse med forslag til registeret.


Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse
Postboks 1093, 5809 Bergen
Tlf: 55 30 38 00
E-post: post@hkdir.no

Register over vitenskapelige publiseringskanaler innhenter opplysninger fra andre informasjonskilder og registre for å berike informasjonen. Vi ønsker å holde registeret oppdatert med så riktige data som mulig, men vi frasier oss alt ansvar dersom man finner at oppgitte informasjonen fra andre kilder er feil eller utdatert.