Foods
Grunnleggende informasjon
Internasjonal tittel: |
Foods |
e-ISSN: |
2304-8158 Periode: [2013 .. ] |
Språk: |
Engelsk |
Utgiverland: |
Sveits |
URL: |
https://www.mdpi.com/journal/foods |
Forlag: |
MDPI |
ITAR-kode: |
1023623 |
NPI Fagfelt: |
Biovitenskap |
Minimumskriterier
✅ Vitenskapelig redaksjon |
✅ Fagfellevurdert |
✅ Internasjonal forfatterkrets |
✅ Bekreftet ISSN |
Åpen tilgang
Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning
Folkehelseinstituttet
Forsvarets forskningsinstitutt
Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk
Høgskolen i Østfold
Høgskulen på Vestlandet
MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn
Miljødirektoratet
NIFU Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning
NILU - Norsk institutt for luftforskning
Nofima
NORCE Norwegian Research Centre AS
Norges Geotekniske Institutt
Norges Idrettshøgskole
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Norsk institutt for bioøkonomi
Norsk institutt for kulturminneforskning
Norsk institutt for naturforskning
Norsk institutt for vannforskning
Norsk Utenrikspolitisk Institutt
OsloMet - Storbyuniversitetet
SINTEF AS
SINTEF Energi AS
SINTEF Manufacturing
SINTEF Narvik
SINTEF Ocean
Sykehuset Innlandet HF
Sykehuset Østfold HF
Sørlandet sykehus HF
Transportøkonomisk institutt
UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Agder
Universitetet i Bergen
Universitetet i Stavanger
Universitetet i Sørøst-Norge
Universitetssenteret på Svalbard
Vestlandsforsking
Vestre Viken HF
Veterinærinstituttet
Nivåplasseringer og UH-sektorens publiseringspoeng
Vedtak: 24.01.24: Tidsskriftet fortsetter på nivå X til neste vedtaksmøte, så vi kan fange opp ev. nye innspill på tidsskriftet som del av vurderingsgrunnlaget.
År | Nivå | Forfatterandeler | Publiseringspoeng |
---|---|---|---|
2024 | X | ||
2023 | 1 | ||
2022 | 1 | 7.3113 | 12.4159 |
2021 | 1 | 11.6191 | 16.3581 |
2020 | 1 | 4.5683 | 9.3634 |
2019 | 1 | 1.4167 | 1.6547 |
2018 | 1 | 1.3333 | 1.7506 |
2017 | 1 | 1.125 | 1.4596 |
2016 | 1 | 0.0 | 0.0 |
2015 | 1 | 0.0 | 0.0 |
2014 | 1 | 0.0 | 0.0 |
2013 | 1 | 0.0 | 0.0 |
Offentliggjøres i mai året etter |
Kommentarer
Kommentarer som gjelder oppdatering av informasjon, er kun synlig for deg og saksbehandler. Kommentarer som gjelder faglige innspill og nivå, blir offentlige.
Logg inn for å kommentereJeg er svært bekymret for utviklingen innen vitenskapelig publisering, hvor mesteparten av det som nå publiseres kun bidrar til feilinformasjon og utvanning av sannferdig vitenskap. Det må tas langt større grep for å forbedre vitenskapelig publisering og øke reproduserbarheten innen forskningen.
Takk for kommentarer.
Dette tidsskriftet vil vi gjennomgå på vedtaksmøtet med Arbeidsutvalget for Det nasjonale publiseringsutvalget på fredag. Hva konklusjonen blir, kommer jeg tilbake til etter vedtaksmøtet.
Mvh.
Lena-Cecilie Linge
Flere av disse artiklene er oversiktsartikler, hvor slike fraser under Data availablity kan forsvares. Til tross for dette, er mange av de identifiserte artiklene originalartikler, hvor dette er uakseptabelet og direkte feil.
Publisering av et så stort antall artikler med disse uvanlige og uvitenskapelige frasene er mistenkelig og tyder på publisering av masseproduserte meningsløse artikler uten vitenskapelig innhold. En rask titt på enkelte av artiklene viser en gjennomgående svært kort tid mellom innsending og akseptering av manuskript, noe som generelt sett er uvanlig og et dårlig tegn.
Redaksjonen mangler tydeligvis den nødvendige kvalitetskontrollen for å drive et seriøst tidsskrift. Videre bryter de med prinsippet om åpenhet og at data skal være tilgjengelig.
Eksempler på identifiserte artikler fra frasesøk (doi):
10.3390/foods11060776
10.3390/foods11030450
10.3390/foods11040575
10.3390/foods11071042
10.3390/foods10030521
10.3390/foods11040533
10.3390/foods11040505
10.3390/foods10123098
10.3390/foods11060879
10.3390/foods11050643
10.3390/foods10122971
10.3390/foods10102492
10.3390/foods11050639
Jeg publiserte en artikkel i den og fant at peer-reviewing prosessen var veldig streng og profesjonell
I matvitenskap er ikke mange tidsskrifter nivå 2?!