NO EN Login

Food Chemistry

Bibliographic Information

International Title:

Food Chemistry

p-ISSN:

0308-8146         Period: [1976 .. ]

e-ISSN:

1873-7072         Period: [ .. ]

Language:

English

Country of publication:

United Kingdom

URL:

http://www.sciencedirect.com/science/journal/0[..]

Publishing House:

Elsevier

ITAR Code:

8639

NPI Scientific Field:

Biosciences

Minimum Criteria

✅ Scientific editorial board
✅ Peer reviewed
✅ Min. national authorship
✅ Approved ISSN

Open Access

❌ Not indexed by DOAJ - Checked 0 days ago
 Included in publishing agreement :
Consortium agreement Valid until December 31 2024
Elsevier
62 Institutions in Agreement: Show [+]
Akershus universitetssykehus HF
Chr. Michelsen Institute
Departementenes Sikkerhets- og Serviceorganisasjon
Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet
Folkehelseinstituttet
Forsvarets forskningsinstitutt
GRID-Arendal
Handelshøyskolen BI
Havforskningsinstituttet
Helse Bergen HF - Haukeland universitetssykehus
Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk
Høgskolen i Østfold
Høgskulen i Volda
Høgskulen på Vestlandet
Høyskolen Kristiania
Institutt for Energiteknikk
Kreftregisteret - Institutt for populasjonsbasert kreftforskning
Lovisenberg diakonale høgskole
Meteorologisk institutt
Miljødirektoratet
Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress
NILU - Norsk institutt for luftforskning
Nofima
NORCE Norwegian Research Centre AS
Nord Universitet
Norges geologiske undersøkelse
Norges Geotekniske Institutt
Norges Handelshøyskole
Norges Idrettshøgskole
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Norges vassdrags- og energidirektorat
Norsk institutt for bioøkonomi
Norsk institutt for naturforskning
Norsk institutt for vannforskning
Norsk Polarinstitutt
NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge
Oslo universitetssykehus HF
OsloMet - Storbyuniversitetet
RBUP Øst og Sør
RURALIS – Institutt for rural- og regionalforskning
SINTEF AS
SINTEF Energi AS
SINTEF Manufacturing
SINTEF Narvik
SINTEF Ocean
St. Olavs Hospital HF
Statens arbeidsmiljøinstitutt
Statistisk sentralbyrå
Tannhelsetjenestens kompetansesentre
Transportøkonomisk institutt
UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Agder
Universitetet i Bergen
Universitetet i Oslo
Universitetet i Stavanger
Universitetet i Sørøst-Norge
Universitetssenteret på Svalbard
Universitetssykehuset Nord-Norge HF
Veterinærinstituttet
VID vitenskapelige høgskole
Read more about this publishing agreement on openscience.no
Plan S: Journal Checker Tool [+]

Scientific level placements and Norwegian HEIs publication points

Decision: Decision from level X: The National Board of Scholarly Publishing has decided to let the journal keep level 1, based on an overall evaluation of the journal. The decision was done in agreement with the scientific committee for biosciences.

Year Scientific Level Author Shares Publication Points
2024 1
2023 1
2022 1 1.3515 2.365
2021 1 0.6322 2.035
2020 1 1.8884 4.1171
2019 1 1.5417 2.6111
2018 1 1.2083 1.827
2017 1 0.5625 1.0294
2016 1 1.5718 2.5826
2015 1 5.2732 8.0042
2014 1 2.1787 2.1787
2013 1 3.2 3.2
2012 1 4.58 4.58
2011 1 6.87 6.87
2010 1 1.74 1.74
2009 1 3.84 3.84
2008 1 3.613 3.613
2007 1 3.12 3.12
2006 1 1.41 1.41
2005 1 1.0 1.0
2004 1 2.59 2.59
Published in May the following year

Comments

Comments regarding updates on the publication channel are only visible for you and the advisors. Comments regarding the scientific quality and levels will be public.

Login to comment
Seriøst tidsskrift og mer enig i de som foreslår at det skal være i nivå 2 enn til nivå X. Et anerkjent tidsskrift for de som publiserer innenfor mat.
Dette tidsskriftet oppfatter jeg som seriøst og har gode fagfellevurderingsprosesser. Bør heller flyttes til nivå 2
Tidsskriftet bør heller opp på nivå 2- det er et av de høyest rangerte tidsskriftene innen mat
I en analyse av innhold av frasen "The authors do not have permission to share data", scorer dette tidsskriftet høyt. Hele 89 artikler innholder denne frasen i Data availablity. De er alle publisert i 2022(23), og forfatterne er i all hovedsak fra Kina.

Dette er mistenkelig og tyder på publisering av masseproduserte meningsløse artikler uten vitenskapelig innhold. En rask gjennomgang av enkelte av de 89 artiklene viser nettopp dette.

Dette viser at tidsskriftet mangler den nødvendige kvalitetskontrollen for å drive et seriøst tidsskrift. Videre bryter de med prinsippet om åpenhet og at data skal være tilgjengelig.

Jeg anbefaler at tidsskriftet listes i kategori X.

Eks. på artikler med frasen "The authors do not have permission to share data" (doi):

10.1016/j.foodchem.2022.134187
10.1016/j.foodchem.2022.134560
10.1016/j.foodchem.2022.133810
10.1016/j.foodchem.2022.134350
10.1016/j.foodchem.2022.134131
10.1016/j.foodchem.2022.134287
10.1016/j.foodchem.2022.134063
10.1016/j.foodchem.2022.134144
10.1016/j.foodchem.2022.133929
10.1016/j.foodchem.2022.134562
10.1016/j.foodchem.2022.134886
10.1016/j.foodchem.2022.134432
10.1016/j.foodchem.2022.134854
10.1016/j.foodchem.2022.133604
10.1016/j.foodchem.2022.134812
10.1016/j.foodchem.2022.134377
10.1016/j.foodchem.2022.133758
10.1016/j.foodchem.2022.134850
10.1016/j.foodchem.2022.134572
10.1016/j.foodchem.2022.134733
10.1016/j.foodchem.2022.134645
10.1016/j.foodchem.2022.133844
10.1016/j.foodchem.2022.133833
Publiseringskomiteen anbefaler at dette tidsskriftet listes i kategori X
Dette tidskriftet bør være på nivå 2 ettersom det er det er et av de høyest rangerte tidskriftene innen matkjemi.

Norwegian Directorate for Higher Education and Skills
Postbox 1093, 5809 Bergen
Phone: (+47) 55 30 38 00
Email: post@hkdir.no



Privacy policy

Availability statement

Cookies

Content on this site is licensed under Norwegian Licence for Open Government Data (NLOD) 2.0 Norwegian Licence for Open Government Data (NLOD) and Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) ).

https://kanalregister.hkdir.no offers cookies to learn more about their users.I concur No thanks